Αποκαλυπτήρια Μνημείου Πεσόντων ΕΚΑΜ στην έδρα της Υπηρεσίας στο Μαρκόπουλο

Αθήνα, 05 Ιουλίου 2017
Αρ. Πρωτ.: 602/7/6

Φόρο τιμής στον αδικοχαμένο συνάδελφό μας, Αρχιφύλακα Βασίλειο Λάππα, απέτισε σήμερα αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας, αποτελούμενη από τον πρόεδρο αυτής κ. Γρηγόρη Γερακαράκο και τον Γραμματέα Δημοσίων Σχέσεων κ. Χρήστο Συνδρεβέλη, στο πλαίσιο της τελετής λήξης του Σχολείου Βασικής Εκπαίδευσης προσωπικού ΕΚΑΜ και των αποκαλυπτηρίων του Μνημείου Πεσόντων, στις εγκαταστάσεις της έδρας της ΕΚΑΜ στο Μαρκόπουλο Αττικής.

Ο αείμνηστος Βασίλειος Λάππας το 1997, έπεσε ηρωικά στο καθήκον, σε ηλικία μόλις 36 ετών, κατά τη διάρκεια αστυνομικής επέμβασης στον Πύργο Ηλείας για τη σύλληψη δραπέτη φυλακών.

Με μια σεμνή τελετή, η Υπηρεσία τίμησε τον αδικοχαμένο μας συνάδελφο, παρουσία της συζύγου και των παιδιών του, που παρέλαβαν τιμητικές πλακέτες από τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτρη Αναγνωστάκη, τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Εσωτερικών κ. Τζανέτο Φιλιππάκο και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο Τσουβάλα.

Η Ομοσπονδία μας, εκφράζει την εκτίμηση και το σεβασμό όλων μας σε όσους συνέβαλαν στην ανέγερση του Μνημείου Πεσόντων, αναγνωρίζοντας τη θυσία του συναδέλφου μας αλλά και υπενθυμίζοντας σε όλους το διαρκές χρέος της Πολιτείας για τη θωράκιση του αστυνομικού λειτουργήματος από τους παντοειδείς κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, καθ’ όλο τον υπηρεσιακό τους βίο.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

O Πρόεδρος                          Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *