Παράτυπες μεταθέσεις στο συμβούλιο Αξιωματικών

Αθήνα, 30 Ιουνίου 2017
Αρ. Πρωτ.: 301/5/84

ΠΑΡΑΤΥΠΕΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ

Συνεδρίασε, σήμερα, όπως ήταν προγραμματισμένο, το Ανώτερο Συμβούλιο Μεταθέσεων Α.Ε.Α. για να εξετάσει τις Τακτικές Μεταθέσεις του τρέχοντος έτους και τα συναφή θέματα.

Κατά τη συνεδρίαση, διαπιστώσαμε την προσπάθεια της Διοίκησης, που αποτελεί στο Συμβούλιο την πλειοψηφία, να μεταθέσει – τοποθετήσει αστυνομικούς με κριτήρια, τα οποία μόνο αξιοκρατικά δεν είναι, αλλά γυρίζουν τον Οργανισμό της Ελληνικής Αστυνομίας πολλές δεκαετίες πίσω, που κανείς από εμάς δεν θέλει να θυμάται!

Παρά τις προσπάθειες του εκπροσώπου μας, η Διοίκηση διέταξε τοποθετήσεις – μεταθέσεις που μας βρήκαν κάθετα αντίθετους, καθώς μετέθεσε εκδικητικά αξιωματικούς μόνο και μόνο γιατί εκτέλεσαν τις διαταγές των ανωτέρων τους και που προφανώς δεν ικανοποιούσαν την ενεστώσα Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Η Ομοσπονδία μας καταγγέλλει αυτές τις πρακτικές που μοναδικό στόχο έχουν να φοβίσουν τον Έλληνα Αστυνομικό. Όμως ματαιοπονούν.

Επισημαίνεται ότι, το συνδικαλιστικό κίνημα πάλεψε και συνεχίζει να παλεύει ώστε οι μεταθέσεις – τοποθετήσεις των αστυνομικών όλων των βαθμίδων να γίνονται σύμφωνα με το Νόμο και το Δίκαιο. Παράλληλα, δεν θα πρέπει να λησμονούμε, ότι το ως άνω Συμβούλιο θεσπίστηκε για να κάνει πράξη τα όσα με πάλη κατακτήθηκαν και μνημονεύτηκαν προηγουμένως, αλλά και για να συμμετάσχουν οι αιρετοί – εκπρόσωποι των αστυνομικών στα εν λόγω συμβούλια.

Έχουμε μάθει να αγωνιζόμαστε για το δίκιο μας, για την Αστυνομία και την Κοινωνία. Εμείς θα είμαστε πάντα Αστυνομικοί και ας το σκεφτούν αυτοί, όταν «ξεκαβαλήσουν από το άλογο», αν θα μπορούν να μας κοιτούν στα μάτια.

Δεν τους φοβόμαστε!!

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

O Πρόεδρος                          Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *