Συνελήφθησαν -5- άτομα σε περιοχές της Καστοριάς για μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών

Συνελήφθησαν σήμερα, (07-06-2017) τις πρώτες πρωινές ώρες σε περιοχές της Καστοριάς, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 36, 43 και 45 χρόνων και δύο (2) γυναίκες υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 38 και 68 χρόνων, για μεταφορά -3- μη νόμιμων μεταναστών, σε δυο διαφορετικές περιπτώσεις.

Συγκεκριμένα, στην πρώτη περίπτωση σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καστοριάς και της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος (Ο.Π.Δ.Ε.) του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας Καστοριάς σε περιοχή της Καστοριάς, διαπιστώθηκε ότι ο 45χρονος οδηγός του οχήματος, από κοινού με τον 36χρονο συνοδηγό, μετέφεραν προς το εσωτερικό της χώρας, -2- υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 32 και 41 χρόνων, οι οποίοι είχαν εισέλθει προηγουμένως παράνομα στη χώρα.

Σε βάρος του 41χρονου εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης -6- μηνών και χρηματική ποινή 3.000 ευρώ, για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Στη δεύτερη περίπτωση σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς σε περιοχή της Καστοριάς, διαπιστώθηκε ότι ο 43χρονος οδηγός του οχήματος, από κοινού με την 38χρονη και την 68χρονη, μετέφεραν προς το εσωτερικό της χώρας, 28χρονο υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει προηγουμένως παράνομα στη χώρα.

Συνολικά κατασχέθηκαν:

  • -2- Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και
  • -12- κινητά τηλέφωνα.

Προανακρίσεις για τις ανωτέρω υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας και Κορεστίων Καστοριάς, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *