Η Ομοσπονδία συμπαρίσταται στην πειθαρχική δίωξη του Προέδρου ΣΕΦΕΑΑ

Αθήνα, 05 Ιουλίου 2017
Αρ. Πρωτ.: 200/4/251

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων με αφορμή την Πειθαρχική Δίωξη του Προέδρου του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής κ. Βασιλείου Ντούμα, για δηλώσεις του στα ΜΜΕ αναφορικά με την απαγορευμένη ανοιχτή εκδήλωση διαλόγου της Ομοσπονδίας μας στην Πλατεία Εξαρχείων, εκφράζει την έκπληξή της για την πρωτοφανή αυτή ενέργεια – απόπειρα φίμωσης του συνδικαλιστικού κινήματος των ενστόλων.

Επίσης, εκφράζει την αλληλεγγύη της στον διωκόμενο συνάδελφο, καταδικάζει την πειθαρχική δίωξη και καλεί την Ηγεσία να μην προχωρήσει στην επιβολή κυρώσεων, που το μόνο αποτέλεσμά τους θα είναι ένα ακόμα πλήγμα στο κύρος των θεσμών.

Είναι αδιανόητο, την ώρα που η κοινωνία αναμένει από όλους –πολιτεία, κυβέρνηση, συνδικάτα- σοβαρή αντιμετώπιση των προβλημάτων της, εμείς να ασχολούμαστε με πειθαρχικές διώξεις και μάλιστα για δημόσιο λόγο που εκφράστηκε στο πλαίσιο συνδικαλιστικής δράσης.

Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, που η συνεργασία των θεσμών είναι επιβεβλημένη, πράξεις εσωστρέφειας, συμπεριφορών και αποφάσεων της διοίκησης, συνιστούν ατόπημα που υπονομεύει το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας ενός εκάστου. Ο ρόλος της διοίκησης είναι να διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία των θεσμών και να επιλύει προβλήματα, στερώντας έτσι και τους συνδικαλιστές από την ευχέρειά τους να αναφέρονται σε αυτά και να προβαίνουν σε καταγγελίες.

Η ΠΟΑΣΥ από την πλευρά της, αφουγκράζεται τις αγωνίες της κοινωνίας και σε ό,τι την αφορά, θα συνεχίσει να αναζητά και να προτείνει λύσεις, με πνεύμα ενότητας τόσο εντός του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας όσο και εκτός αυτού, με όλες τις υγιείς κοινωνικές δυνάμεις που αγωνίζονται για ένα καλύτερο αύριο σε μια ασφαλή και όχι τρομοκρατημένη κοινωνία.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

O Πρόεδρος                          Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *