Δελτίο Τύπου Ε.Α.Υ. Καστοριάς 30/05/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Την Τρίτη 30 Μαΐου 2016 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της  Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Καστοριάς με τον Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης  κ. Δημήτριο Αναγνωστάκη  παρουσία της  βουλευτή Καστοριάς κ. Ολυμπίας Τελιγιορίδου , του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας Ταξίαρχο κ. Παναγιώτη Ντζιοβάρα και του Διευθυντή Αστυνομίας Ν. Καστοριάς κ. Ευθύμιου Αμαραντίδη για τα  προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Αστυνομικοί του Νομού με κυρίαρχο αυτό του κτιρίου της Αστυνομίας και του επιδόθηκε σχετικό υπόμνημα.

 

Το ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Θέμα: Προβλήματα προσωπικού Α.Δ. Καστοριάς

Με το παρόν υπόμνημα θέτουμε υπόψη σας συνοπτικά τα προβλήματα του προσωπικού της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς και παρακαλούμε όπως ενεργήσετε αρμοδίως προς το σκοπό της επίλυσής τους:

1) Κτιριακό: Απαιτείται άμεση μεταστέγαση της Α.Δ. Καστοριάς σε νέο κτίριο, καθόσον ο υπάρχων χώρος εργασίας μας και εξυπηρέτησης των πολιτών δεν πληροί τους στοιχειώδεις όρους υγιεινής και ασφάλειας και ούτε λόγος για την κάλυψη των αναγκών των ατόμων με αναπηρίες, άτομα για τα οποία η πρόσβαση είναι αδύνατη.

2) Υλικοτεχνικός εξοπλισμός: Ανάγκη κάλυψης σοβαρών  ελλείψεων σε υπηρεσιακά οχήματα, αλεξίσφαιρα γιλέκα που έχουν λήξει, κάμερες νυκτός, στολές και κράνη ομάδας ΔΙ.ΑΣ., εξοπλισμό της διμοιρίας υποστήριξης, καθώς και ανάγκη άμεση επισκευής – συντήρησης υπάρχοντος εξοπλισμού και ιδιαίτερα των κεραιών, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων ασύρματης επικοινωνίας μεταξύ σταθμών και κέντρου. Το ζήτημα αφορά τόσο την αποτελεσματικότερη διεκπεραίωση των καθηκόντων μας, όσο και την ασφάλεια του προσωπικού.

3) Ανάγκη πλήρους εφαρμογής  των αποφάσεων του Σ.τ.Ε. για τις μισθολογικές περικοπές.

4) Ανάγκη αναγνώρισης της επικινδυνότητας του επαγγέλματος και θωράκιση του λειτουργήματός μας με την έμπρακτη διασφάλιση της αβλαβούς για το αστυνομικό προσωπικό εκτέλεσης των καθηκόντων του.

5) Ανάγκη επίλυσης του προβλήματος του συστήματος TAXIS το οποίο εμποδίζει την ηλεκτρονική υποβολή συμπληρωματικών  δηλώσεων προηγούμενων ετών, για εισοδήματα που εισπράχθηκαν αναδρομικά, δυνάμει δικαστικών αποφάσεων.

6) Ανάγκη ουσιώδους αξιοποίησης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, με σκοπό την προμήθεια και τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού μας.

7) Ανάγκη επίλυσης της αδικίας που αφορά την απογραφή μας ως Δημοσίων Υπαλλήλων Δ.Ε., έναντι του ορθού και δίκαιου Τ.Ε.

Για το θέμα του κτιρίου: Δεσμεύτηκε ότι εντός του 2016 θα ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του νέου Αστυνομικού Μεγάρου με επικαιροποίηση της υπάρχουσας μελέτης  .

Για το θέμα υλικοτεχνικού εξοπλισμού μας ενημέρωσε ότι ξεκίνησαν διαδικασίες για αγορά υλικών με πρώτη τα αλεξίσφαιρα γιλέκα.

Για το θέμα των φορολογικών δηλώσεων θα έχει άμεση επικοινωνία με τον Αναπληρωτή υπουργό για θέματα εσόδων κ. Τρύφων Αλεξιάδη για τις συμπληρωματικές δηλώσεις περασμένων ετών. Υπάρχει σχετικό αίτημα από την Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Για το θέμα του επικινδύνου της εργασίας μας υποσχέθηκε ότι θα το κοιτάξει προσωπικά  το προσεχές διάστημα.

Για το θέμα της απογράφης των συναδέλφων μας,  μας ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την Ομοσπονδία μας και ότι τις επόμενες μέρες θα βγει σχετική ανακοίνωση.

 

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Θωμάς Νάτσης
Ο Γενικός Γραμματέας Μηνάς Κωστίδης

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *