Επιστολή Απόστολου ΒΑΚΟΠΟΥΛΟΥ αναφορικά με τη σχεδιαζόμενη υποβάθμιση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καστοριας

 

Επιστολή Απόστολου ΒΑΚΟΠΟΥΛΟΥ αναφορικά με τη σχεδιαζόμενη υποβάθμιση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καστοριας

ΠΡΟΣ:

1) Ολυμπία Τελιγιορίδου, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Καστοριάς,

2) Μαρία Αντωνίου, Βουλευτή Ν.Δ. Ν. Καστοριάς,
3) Γρηγόριο Γερακαράκο πρόεδρο Π.Ο.ΑΣ.Υ.

 

Αξιότιμοι κύριοι,
Υπηρετώ στο Αστυνομικό Τμήμα Καστοριάς και ταυτόχρονα αποτελώ εκλεγμένο αντιπρόσωπο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καστοριάς στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων και εκπρόσωπο της τελευταίας στην Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Αστυνομικών (Eurocop). Με αυτές μου τις ιδιότητες σας απευθύνω την παρούσα επιστολή.
Λίγες ημέρες μετά την τελευταία μεγάλη επιτυχία των συναδέλφων μου του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών (Τ.Δ.Ν.) Καστοριάς, έλαβα γνώση του σχεδίου Π.Δ. για να την αναδιοργάνωση – αναδιάταξη των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με το οποίο, το Τ.Δ.Ν. Καστοριάς υποβαθμίζεται και, από αυτοτελές τμήμα μετατρέπεται σε γραφείο της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καστοριάς, στην οποία ενσωματώνεται, χάνοντας την οργανική του αυτοτέλεια.
Λόγω της ιδιαίτερης γεωγραφικής θέσης του και της γειτνίασης με την Αλβανία, ο Νομός Καστοριάς είναι ο βασικός χερσαίος άξονας μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών από τη γειτονική χώρα προς την Ελλάδα, γεγονός στατιστικά αποδεδειγμένο, που ταυτόχρονα σηματοδοτεί τη σημασία του έργου της Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών στην περιοχή. Ο βέβαιος αποσυντονισμός της λειτουργίας της, που θα επέλθει από την εφαρμογή των σχεδιαζόμενων αλλαγών, θα αυξήσει σημαντικά την ποσότητα εισερχόμενων ναρκωτικών ουσιών στην χώρα.
Μπορεί η φυσική μεταφορά του χώρου στέγασης των γραφείων του Τ.Δ.Ν. Καστοριάς στο χώρο στέγασης της Υ.Α. Καστοριάς να μη φαίνεται αρνητική εξέλιξη, ωστόσο, η ενσωμάτωση του προσωπικού στο οργανόγραμμα της υπηρεσίας προορισμού και η ταυτόχρονη απασχόλησή του σε έργα διαφορετικά από την καταστολή των ναρκωτικών, σε συνδυασμό με τον διαρκώς αυξανόμενο φόρτο εργασίας της Υ.Α., λόγω του μεταναστευτικού προβλήματος, της οικονομικής κρίσης και του παγώματος προσλήψεων που έχει αποτέλεσμα τη μείωση των θέσεων που προκηρύσσονται στις Διευθύνσεις Αστυνομίας της επαρχίας, με βεβαιότητα θα υποβαθμίσει την ποιότητα του παραγόμενου έργου στον τομέα της καταστολής των ναρκωτικών, συγκριτικά με το έργο που παράγει ένα αυτοτελές τμήμα, αφιερωμένο αποκλειστικά στο σκοπό αυτό.
Η ιδιαίτερη φύση της υπηρεσίας δίωξης ναρκωτικών η οποία σε μεγάλο βαθμό οφείλει τις επιτυχίες της στο φιλότιμο και την αυταπάρνηση των υπηρετούντων σε αυτή, καθώς πολλές φορές ξεπερνούν το καθορισμένο ωράριο εργασίας, σε βάρος ακόμα και της προσωπικής τους ζωής, καθιστά αναγκαία τη διατήρηση αυτοτελούς οργανογράμματος, με ταυτόχρονη διασφάλιση των οργανικών θέσεων. Επιπρόσθετα θα πρέπει να εξασφαλιστεί ότι οι συνάδελφοι που υπηρετούν στη συγκεκριμένη υπηρεσία δεν θα απασχολούνται για άλλο σκοπό, παρά μόνο για αυτόν της αρχικής τους αποστολής.
Ως αστυνομικός της Καστοριάς, αλλά και με τις θεσμικές μου ιδιότητες, σας καλώ, τον καθένα από τη δική του θέση, να επιδείξετε την ίδια ευαισθησία που κατά καιρούς έχετε επιδείξει σε θέματα που αφορούν την ασφάλεια των συμπολιτών μας.

Καστοριά, 22/08/2016

Με τιμή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *