Έντονη διαμαρτυρία για τις μεταθέσεις των τριτέκνων και αμέριστη συμπαράσταση από την Π.Ο.ΑΣ.Υ.

poasy4
Αθήνα, 31 Αυγούστου 2017
Αριθ. Πρωτ.: 301/5/86
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μετά από τη χθεσινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Μεταθέσεων Κατωτέρων του Α.Ε.Α., στην οποία εξετάστηκαν και αιτήματα μετάθεσης τριτέκνων συναδέλφων μας, η Ομοσπονδία μας, εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της, τόσο για τη μη ικανοποίηση των προαναφερόμενων αιτημάτων, όσο και για το σκεπτικό απόρριψης της πλειοψηφίας αυτών, που δεν είναι άλλο από αυτό της μη ύπαρξης κενών οργανικών θέσεων στο βαθμό τους. Επισημαίνεται ότι, η εν λόγω απόφαση πάρθηκε με σχετική πλειοψηφία (3-2), μειοψηφούντων των συνδικαλιστικών εκπροσώπων.

Τονίζουμε ότι, διαρκής στόχος του Συνδικαλιστικού μας Κινήματος είναι η ύπαρξη και η λειτουργία ενός δίκαιου Κώδικα Μεταθέσεων για όλους τους συναδέλφους. Προς την κατεύθυνση αυτή, υπενθυμίζουμε ότι, το προηγούμενο έτος, μετά από αγώνες και πιέσεις του Προεδρείου της Ομοσπονδίας μας, δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το π.δ. 75/2016, που λύνει χρόνιες παθογένειες, οι οποίες στερούσαν το δικαίωμα μετάθεσης σε συναδέλφους με συμπληρωμένο ανάλογο αριθμό μορίων και βάζει τέλος σε τέτοιου είδους φαινόμενα.

Παράλληλα, υποχρέωση όλων μας θα πρέπει να είναι, η μη επανάληψη φαινομένων κάλυψης κενών οργανικών θέσεων από στρεβλές περιπτώσεις και η συνεχής πίεση για την επαναφορά των 6.700 κενών οργανικών θέσεων που σκανδαλωδώς καταργήθηκαν εν μια νυκτί.

Σε μια εποχή που το εισόδημά μας συνεχίζει να δέχεται μειώσεις και η υπογεννητικότητα «χτυπάει κόκκινο», δεν είναι δυνατόν να δίνουμε στους συναδέλφους μας, ως επιβράβευση, την άρνηση χορήγησης ΝΟΜΙΜΗΣ μετάθεσης στο τόπο συμφερόντων τους.

Η Ομοσπονδία μας, πιστή στις αρχές της, δηλώνει τη αμέριστη συμπαράστασή της σε όλους τους τρίτεκνους συναδέλφους και θέτει στη διάθεσή τους το νομικό επιτελείο της, προκειμένου το τελευταίο ομαδικά να προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια για τη δικαίωσή τους.

Υιοθετήστε τη διαφάνεια και τη νομιμότητα στις αποφάσεις σας!!
Μην προσπαθείτε να ανοίξετε τις κερκόπορτες!!!

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

O Πρόεδρος                          Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *