Καταγγέλλουμε τις νέες μνημονιακές μειώσεις

poasy4
Αθήνα, 20 Δεκεμβρίου 2017
Αρ. Πρωτ.: 500/1/30

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σήμερα, τις πρώτες πρωινές ώρες, αναρτήθηκαν τα αναλυτικά σημειώματα αποδοχών με βάση τις νέες επαίσχυντες μισθολογικές διατάξεις, προσθέτοντας με αυτόν τον τρόπο και η ενεστώσα πολιτική κατάσταση, ένα επιπλέον κομμάτι στο πάζλ των μνημονιακών περικοπών στους μισθούς και στις συντάξεις που δημιούργησαν «επιτυχώς» οι προηγούμενες Κυβερνήσεις.

Παρά τις έντονες αντιδράσεις και κινητοποιήσεις μας, εντός και εκτός Βουλής, από την πρώτη μέρα κατάθεσης του σχετικού νομοσχεδίου, η Κυβέρνηση δεν έκανε δεκτό το αίτημά μας για απόσυρση και διαβούλευση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, ενώ κάποιοι παράλληλα προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι δεν είναι «ελέφαντες»!!

Επτά (7) μήνες αργότερα και μετά από έντονο πολιτικό παρασκήνιο, με τροπολογίες που προωθήθηκαν στη Βουλή και με άλλες που δεν έφτασαν ποτέ, με Υπουργικές αποφάσεις που υπεγράφησαν και με άλλες που εκκρεμούν ακόμα, με ωριμάνσεις που δόθηκαν πέρα και πάνω από την υφιστάμενη νομοθεσία, διαπιστώνουμε όλοι, αυτά που η Ομοσπονδία μας πρώτη είχε καταγγείλει, αναφορικά με τις στρεβλώσεις και τις αδικίες του νέου μισθολογίου και κυρίως με τη μη εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ.

Στο νέο μισθολόγιο, όπως επισημαίνουμε και όλο αυτό το χρονικό διάστημα, κυριαρχούν έντονα η προσωπική διαφορά που εφαρμόζεται στην πλειοψηφία των συναδέλφων μας, αλλά και λάθη, τα οποία δυστυχώς είναι αρκετά και αφορούν, τόσο τις αποδοχές του προσωπικού, όσο και τις κρατήσεις αυτού. Ειδικότερα δε, παρατηρείται η μη εφαρμογή της νέας απόφασης του Ταμείου μας από την αρμόδια Διεύθυνση του Αρχηγείου, αναφορικά με τα νέα μειωμένα ποσοστά κρατήσεων, ενώ είχαν παρουσιαστεί αναλυτικά τον προηγούμενο μήνα στο ΔΣ της Ομοσπονδίας μας (11/2017), αλλά και αναρτήθηκαν εγκαίρως στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Αναφορικά με τα προαναφερόμενα λάθη, αλλά και με τη μη χορήγηση του επιδόματος παραμεθορίου στους δικαιούχους, σας γνωρίζουμε ότι, ήδη έχουν καταγγελθεί αυτά από την πλευρά μας στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίο μας ενημέρωσε ότι, σε συνέχεια της πρόσφατης ενημερωτικού χαρακτήρα διαταγής του σχετικά με την εφαρμογή του νέου μισθολογίου, θα συνεκτιμήσει όλα τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν και στο επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνουν οι σχετικές διορθώσεις και συμψηφισμοί.

Η Ομοσπονδία μας, όπως γνωρίζετε, έχει ήδη ξεκινήσει ενέργειες για την ανάδειξη της αντισυνταγματικότητας και του νέου μισθολογίου.

Με τον συνδικαλιστικό μας αγώνα θα αποκρούσουμε κάθε αδικία εις βάρος των συναδέλφων μας.

Ο εμπαιγμός δεν θα περάσει, το δίκαιο θα νικήσει!!

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

O Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

img154

img155

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *