Να αποσυρθεί η αντεργατική ρύθμιση για την απεργία και την κατάργηση των πολυτεκνικών επιδομάτων

poasy4
Αθήνα, 10 Ιανουαρίου 2018
Αρ. Πρωτ.: 900/1/2

Να αποσυρθεί η αντεργατική ρύθμιση για την απεργία και την κατάργηση των πολυτεκνικών επιδομάτων

Στο πλαίσιο των διαμαρτυριών που προκαλεί η νομοθετική ρύθμιση για την αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου (άρθρο 8 του ν. 1264/1982 -Α΄ 79) έτσι ώστε να καταργείται στην πράξη το δικαίωμα της απεργίας των εργαζομένων, η Ομοσπονδία μας ενώνει τη φωνή της με όσους διαμαρτύρονται για την αντεργατική – αντιλαϊκή αυτή εξέλιξη και δηλώνει παρούσα στις προγραμματισμένες από τα συνδικάτα συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενόψει της ψήφισης από τη Βουλή των Ελλήνων του «πολυνομοσχεδίου» με τα επαχθή προαπαιτούμενα, την προσεχή Δευτέρα.

Την ώρα που η Ομοσπονδία μας αγωνίζεται για την επέκταση του δικαιώματος της απεργίας και στους ένστολους, η Κυβέρνηση, υποταγμένη στις εντολές των «θεσμών» και τις «επιταγές» των Μνημονίων, δείχνει τον πραγματικό της εαυτό, χτυπώντας ακόμα και το ιερό δικαίωμα στην απεργία, δικαίωμα που καταχτήθηκε με αγώνες και θυσίες. Το συνδικαλιστικό μας κίνημα καταγγέλλει κάθε απόπειρα υπονόμευσης των δικαιωμάτων των εργαζομένων και καλεί την Κυβέρνηση αφενός να αποσύρει την απαράδεκτη αυτή ρύθμιση αφετέρου δε να προωθήσει μέτρα ενδυνάμωσης των συνδικάτων ώστε να παίξουν αυτά τον πραγματικό τους ρόλο σε μια ευνομούμενη δημοκρατική πολιτεία.

Είναι προφανές, ότι το αίτημά μας για το δικαίωμα των ενστόλων στην απεργία με την παρούσα Κυβέρνηση θα μείνει κενό περιεχομένου, αφού οι όποιες προεκλογικές της δεσμεύσεις και προτάσεις, ήταν απλά και μόνο ένα τέχνασμα και όχι μια ειλικρινής δέσμευση που θα μπορούσε να υλοποιηθεί στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης που ευαγγελίζεται από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων της.

Τέλος, σε ό,τι αφορά το άρθρο που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο και αφορά στην κατάργηση των επιδομάτων πολυτέκνων κ.λπ., η Ομοσπονδία μας εκφράζει για άλλη μια φορά την έντονη διαμαρτυρία της και καταγγέλλει την Κυβέρνηση για αναλγησία και έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας. Μετά από τόσες περικοπές μισθών και συντάξεων, με τη ρύθμιση αυτή επέρχεται ένα ακόμα χτύπημα στη φτωχοποιημένη ελληνική κοινωνία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους ανθρώπους της βιοπάλης και του μόχθου.

Ως αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της κοινωνίας, ο Έλληνας Αστυνομικός δεν μένει απαθής. Είναι αλληλέγγυος και αγωνίζεται για αλληλεγγύη και κοινωνική δικαιοσύνη. Άλλωστε, οι κοινωνίες πάνε μπροστά όχι με πολίτες-θεατές ή υποταγμένους στα κελεύσματα της εκάστοτε εξουσίας αλλά με μαχητές και πολέμιους όλων των άδικων και αντιλαϊκών νόμων.

Οι κοινωνίες πάνε μπροστά!

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

O Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *