Απότιση φόρου τιμής στους πεσόντες στο καθήκον Συναδέλφους

shmata poasy-poaxia
Αθήνα, 10 Φεβρουαρίου 2018
Αριθ. Πρωτ.: 602/03/28-θ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Με την καθιερωμένη εκδήλωση τιμής και μνήμης των Ηρώων του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας, το συνδικαλιστικό μας κίνημα υπενθύμισε, σήμερα, στην οργανωμένη πολιτεία, την υποχρέωσή της, όχι μόνο να μη λησμονεί αυτούς που έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους για την Πατρίδα, αλλά και να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να διατηρεί τον αστυνομικό οργανισμό σε υψηλά επίπεδα επαγγελματικής καταξίωσης και προσφοράς υπηρεσιών προς την ελληνική κοινωνία και τη χώρα ολόκληρη.

10-02-18a

Η σημερινή Ημέρα, δεν πρέπει να καθιερωθεί ως μια τυπική υποχρέωση του συνδικαλιστικού μας κινήματος που στην πορεία αγκαλιάστηκε και από την επίσημη ηγεσία και την πολιτεία γενικότερα.

Οι εκλιπόντες έδωσαν τη ζωή τους στην Πατρίδα κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, γνωρίζοντας ότι η πατρίδα μπορεί να υπάρχει χωρίς εμάς, αλλά εμείς δεν υπάρχουμε χωρίς Πατρίδα. Και η πατρίδα μεγαλούργησε όταν υπήρχαν άνθρωποι που ήταν διατεθειμένοι να εκτελέσουν το καθήκον τους, προσφέροντας ακόμα και τη ζωή τους.

10-02-18b

Στην Αθήνα, η επιμνημόσυνη δέηση έγινε στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών ενώ στη συνέχεια κατατέθηκαν στεφάνια στο Μνημείο Πεσόντων που έχει ανεγερθεί στο προαύλιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Οι Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις, πραγματοποίησαν ανάλογες εκδηλώσεις μνήμης σε άλλες εκκλησίες και σε Αστυνομικά Μέγαρα, όπου ανά τη χώρα έχουν κατασκευαστεί Μνημεία Πεσόντων Αστυνομικών.

Κυρίαρχο αίτημα του συνδικαλιστικού μας κινήματος, το οποίο τέθηκε και σήμερα από όλους, είναι η θωράκιση του λειτουργήματός μας, η αναγνώρισή του ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού και η διάθεση κονδυλίων για την εμπέδωση του αγαθού της ασφάλειας, ως αναγκαίας προϋπόθεσης για την κοινωνική ευημερία και ανάπτυξη. 129 νεκροί και χιλιάδες τραυματίες από το 1984, είναι ένας τραγικός απολογισμός, όμοιος του οποίου δεν απαντάται σε καμία ευρωπαϊκή αστυνομία που πρέπει να προβληματίσει κάθε αρμόδιο και κάθε υπεύθυνο κριτή της ελληνικής πραγματικότητας.

10-02-18c

Στην επιμνημόσυνη δέηση χοροστάτησαν ο πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Θεολόγος Αλεξανδράκης, εκπροσωπώντας τον μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, και ο Προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης κ. Νεκτάριος Κιούλος.

10-02-18d

Τον οφειλόμενο φόρο τιμής απέδωσαν στους Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικούς, εκ μέρους της Κυβέρνησης ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Τόσκας, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτριος Αναγνωστάκης, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Ιωάννης Καπάκης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κα Χαρά Καφαντάρη, ο εκπρόσωπος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Βασίλειος Κικίλιας, ο βουλευτής του ΚΚΕ κ. Σταύρος Τάσσος, ο γραμματέας του κόμματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Στάθης Ανθόπουλος, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος κ. Κων/νος Τσουβάλας, ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος κ. Αριστείδης Ανδρικόπουλος, ο Προϊστάμενος Επιτελείου ΑΕΑ Αντιστράτηγος κ. Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγος κ. Χρήστος Δραγατάκης, άλλοι ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, οικογένειες και συγγενείς των αδικοχαμένων συναδέλφων μας, η πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας κα Ιωάννα Γκελεστάθη, ο πρόεδρος της ΠΟΕΥΠΣ κ. Δημήτρης Σταθόπουλος, τo μέλος Δ.Σ. της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας κ. Γρηγόριος Αναγνώστου, ο πρόεδρος του Εθνικού Τμήματος της ΙΡΑ κ. Ιωάννης Καραπατάκης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πολιτικών Υπαλλήλων κ. Γιώργος Κολοβός, ο νομικός σύμβουλος της ΠΟΑΣΥ κ. Χάρης Μπουκουβάλας, πρόεδροι και μέλη Δ.Σ. Πρωτοβαθμίων Οργανώσεων και φορέων εν ενεργεία και εν αποστρατεία αστυνομικών.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ. Για την Π.Ο.Α.Ξ.Ι.Α.
O Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας O Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ Ιωάννης ΒΕΛΛΙΟΣ Ανδρέας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *