Επιστολή Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καστοριάς προς τους Βουλευτές του Νομού Καστοριάς

Προς: Βουλευτές Νομού Καστοριάς

Α) ΤΕΛΙΓΙΟΡΙΔΟΥ Ολυμπία

Β) ΑΝΤΩΝΙΟΥ Μαρία  

Αξιότιμη κυρία Βουλευτή,

   Με την ψήφιση τον Ν. 4472/2017, θεσπίστηκε η  χορήγηση επιδόματος παραμεθορίου ύψους εκατό (100.00 €) ευρώ στους υπαλλήλους των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τον Έβρο.

Η εξέλιξη αυτή, πράγματι αποκαθιστά ένα σφάλμα, καθώς μέχρι σήμερα το επίδομα παραμεθορίου ελάμβαναν άλλες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων όπως (εκπαιδευτικοί, δημοτικοί υπάλληλοι κ.α.), εισάγει όμως μια νέα καταφανέστατη μισθολογική αδικία καθώς από την χορήγηση αυτού εξαιρείται το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων που εργάζεται σε περιοχές της χώρας μας που συνορεύουν  με την Αλβανία.

Κυρία Βουλευτή,

 Είμαστε σίγουροι πως λόγω της αγάπης σας για τον τόπο τον οποίο κατάγεστε, ζείτε, εργάζεστε και εκλέγεστε, γνωρίζεται πολύ καλά ότι οι συνάδελφοί μας που υπηρετούν στους νομούς αυτούς που γειτνιάζουν με την Αλβανία αντιμετωπίζουν το μεταναστευτικό από την δεκαετία του 90, περίοδο όπου άνοιξαν τα σύνορα με την γείτονα χώρα, πληρώνοντας μάλιστα βαρύ τίμημα και φόρο αίματος σε νεκρούς  και τραυματίες.

Αγώνα τον οποίο, παρά τις αντιξοότητες συνεχίζουν με επιτυχία ως σήμερα, φυλώντας κυριολεκτικά «Θερμοπύλες» αφού λόγω του οργανωμένου εγκλήματος  το οποίο ανθεί στη γείτονα χώρα, η κατάσχεση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών και όπλων, οι συμπλοκές,  καθώς και η εξάρθρωση διαφόρων κυκλωμάτων  αποτελούν  φαινόμενα καθημερινά.

Από την άλλη, η απασχόλησή τους στα διάφορα κέντρα φιλοξενίας, αλλά και γενικότερα με το μεταναστευτικό – προσφυγικό ζήτημα δεν έχει παύσει να υφίσταται, καθώς ορδές μεταναστών συνεχίζουν να περνούν από τα ίδια σημεία, αυτή την φορά όμως με αντίθετη κατεύθυνση, προς  την Ευρώπη.

   Κατόπιν των ανωτέρω σας καλούμε όπως αναλάβετε νομοθετική πρωτοβουλία  για την προσθήκη όλων των προαναφερομένων περιοχών που χαρακτηρίζονται ως παραμεθόριες με γεωγραφικά κριτήρια και την εναρμόνιση με το ισχύον νομικό πλαίσιο για το σύνολο των εργαζομένων του Δημοσίου, αποκαθιστώντας το αίσθημα της άδικης, άνισης και διακριτής μεταχείρισης στους συναδέλφους μας.

Διορθώστε αυτή την αδικία όσο είναι νωρίς!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *