Ασφάλεια & κοινωνική ευημερία αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις για την επιστροφή της Χώρας στην κανονικότητα

poasy4
Αθήνα, 02 Μαΐου 2018
Αρ. Πρωτ.: 800/6/67

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Ενόψει της αυριανής επίσκεψης του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη ΤΣΙΠΡΑ στη Λέσβο και της ομιλίας του στο πλαίσιο του συνεδρίου που διεξάγεται για την αναπτυξιακή προοπτική της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, η Ομοσπονδία μας οφείλει να επισημάνει ότι βασική προϋπόθεση οποιασδήποτε οικονομικής άνθησης και κοινωνικής ευημερίας αποτελεί η ορθή λειτουργία των Υπηρεσιών ασφαλείας στη συγκεκριμένη περιοχή, ώστε το αίσθημα ασφαλείας να είναι αισθητό από όλους.

Η παράμετρος αυτή, που σκοπίμως έμενε «κάτω από το χαλί», όλα τα προηγούμενα χρόνια, αρχίζει να απασχολεί το δημόσιο διάλογο, αλλά και πάλι αποσπασματικά και χάριν σκοπιμοτήτων.

Καλούμε τον Πρωθυπουργό της Χώρας, λαμβάνοντας υπόψη τα εκρηκτικά προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί, λόγω των μεταναστευτικών – προσφυγικών ροών τόσο στο Βόρειο Αιγαίο όσο και στον Έβρο ξανά, να αφουγκραστεί αυτά και να δώσει πειστικές απαντήσεις στις αγωνίες των συναδέλφων που υπηρετούν στις εσχατιές της ελληνικής επικράτειας, αλλά και των κοινωνιών που ασφυκτιούν ακόμα, εξαιτίας πολλών αιτίων, σε συνθήκες οικονομικής κρίσης.

Ουδείς επιτρέπεται πλέον να παραβλέπει το γεγονός ότι η Ελληνική Αστυνομία έχει δυσανάλογα επιβαρυνθεί από τη διαχείριση του μεταναστευτικού – προσφυγικού σε σχέση με άλλες Υπηρεσίες, με αποτέλεσμα προ πολλού να έχουν οι συνάδελφοί μας υπερβεί τα όρια αντοχών τους, ιδίως όσοι απασχολούνται στα κέντρα κράτησης και τις δομές πρώτης υποδοχής.

Αν οι προτάσεις και τα σχέδια – περί ανάπτυξης – της Κυβέρνησης δεν περιλαμβάνουν μέτρα ενίσχυσης των αστυνομικών δομών και όλων των άλλων κρατικών Υπηρεσιών του ενιαίου συστήματος ασφαλείας της χώρας, τότε οι επιπτώσεις της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης θα συνεχίσουν να αφήνουν τα «ματωμένα αποτυπώματά» τους παντού, υπονομεύοντας τις όποιες προσπάθειες για επιστροφή της Χώρας στην «κανονικότητα».

Ασφάλεια και κοινωνική ευημερία είναι έννοιες αλληλένδετες, ας το αντιληφθεί και η Κυβέρνηση.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

O Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *