Μήνυμα για την Εργατική Πρωτομαγιά

poasy4
Αθήνα, 30 Απριλίου 2018
Αρ. Πρωτ.: 900/6/12

Το συνδικαλιστικό μας κίνημα τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Αγώνα των Εργαζομένων διεθνώς και συντάσσεται με τις καθημερινές μάχες που δίνουν για την επιβίωση μέσα σε ένα άδικο και ανάλγητο σύστημα εκμετάλλευσης του ανθρώπου.

Παρά την επιστημονική πρόοδο και τις κατακτήσεις του ανθρώπινου γένους, η δημοκρατία, η κοινωνική δικαιοσύνη, η ειρηνική συμβίωση των λαών εξακολουθούν να είναι τα μεγάλα ζητούμενα και στον 21ο αιώνα.

900-6-12

Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης έχει ευτελιστεί παντελώς η αξία της ανθρώπινης ζωής καθώς όλα περιστρέφονται γύρω από το «δούνε λαβείν» και οι πανανθρώπινες αρετές και αξίες μοιάζουν έννοιες ξεπερασμένες.

Η χώρα μας, η κοιτίδα του πολιτισμού και της δημοκρατίας, δυστυχώς, δεν γλύτωσε από τα «όρνεα» της νέας παγκόσμιας τάξης πραγμάτων. Η αλόγιστη διακυβέρνηση του παρελθόντος την οδήγησε στην πολλαπλή χρεοκοπία, αρχών, ιδεών και αξιών, με τελική πράξη θανάτου την οικονομική της ασφυξία και τον αργό θάνατο.

Εδώ και οκτώ χρόνια, ζώντας υπό το καθεστώς της αυστηρής επιτροπείας των ξένων δανειστών, όλοι αγωνιούμε για το αύριο και όλοι αναλογιζόμαστε τις ευθύνες που μας βαρύνουν έναντι των σημερινών αλλά και των αυριανών νέων γενιών της πατρίδας μας.

Ως αναπόσπαστο κομμάτι του λαού μας, εμείς οι ένστολοι εργαζόμενοι στην Ελληνική Αστυνομία, οφείλουμε να τιμήσουμε την εργατική πρωτομαγιά, εκφράζοντας την αλληλεγγύη μας σε κάθε εργαζόμενο που διεκδικεί τα δικαιώματά του, σε κάθε άνεργο που έχασε τη δουλειά του, σε κάθε νέο παιδί που ονειρεύεται ένα καλύτερο μέλλον.

Επίσης, ως εργαζόμενοι στον ευαίσθητο τομέα της ασφάλειας του τόπου, έχουμε ιερό χρέος να διασφαλίζουμε το αγαθό αυτό ως προϋπόθεση κοινωνικής ευημερίας και οικονομικής ανάπτυξης, απαιτώντας από τις εκάστοτε κυβερνήσεις διαχρονικά να στηρίζουν το λειτούργημά μας αντί να το λοιδορούν και να το απαξιώνουν.

Οι Έλληνες Αστυνομικοί, έχουμε πληρώσει βαρύ το τίμημα της ανεπάρκειας και των ελλειμμάτων των κυβερνώντων. Ως εκ τούτου, ο αγώνας και η συμπόρευση με το αγωνιστικό κίνημα των συμπολιτών μας είναι μονόδρομος.

-Αγωνιζόμαστε για μια καλύτερη ζωή σε μια Ελλάδα απαλλαγμένη από τα Μνημόνια με το Λαό της να καθορίζει το μέλλον του.

-Αγωνιζόμαστε για μια Ελληνική Αστυνομία σύγχρονη και δημοκρατική όπως αρμόζει σε ένα κράτος δικαίου που θα σέβεται όλους τους πολίτες ανεξάρτητα από τα πιστεύω, την κοινωνική θέση και το ρόλο τους.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

O Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *