Περιοριστείτε στο θεσμικό σας ρόλο κ. Περιφερειάρχη

poasy4
Αθήνα, 17 Μαΐου 2018
Αρ. Πρωτ.: 200/5/62-α

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Με έκπληξη ενημερωθήκαμε από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κέρκυρας για τις ατυχείς και άστοχες παροτρύνσεις του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Θεόδωρου ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΥ «να τεθεί το αστυνομικό προσωπικό και ο Αστυνομικός Διευθυντής σε διαθεσιμότητα», γιατί κατά τον ίδιο, προκλήθηκαν από αγνώστους, φθορές σε χώρους υγειονομικής ταφής απορριμμάτων (ΧΥΤΥ Λευκίμμης).

Η ευκολία με την οποία αποφάνθηκε ο κ. Περιφερειάρχης για τις ευθύνες της αστυνομίας, καταδεικνύει αν όχι την έλλειψη ψυχραιμίας, τουλάχιστον, την προσπάθεια μετάθεσης ευθυνών, στο σύνηθες πεδίο της αναζήτησης εξιλαστήριων θυμάτων αλλού, με στόχο την απόκρυψη των όποιων δικών του ευθυνών.

Δεν είμαστε εμείς εκείνοι που θα κρίνουμε τη διοίκηση και τις ευθύνες της Περιφέρειας, μας προκαλούν ωστόσο εύλογες απορίες και ερωτηματικά τόσο το πλήθος των καταγγελιών για την αδυναμία της Περιφέρειας να αντιμετωπίσει το μείζον ζήτημα της διαχείρισης απορριμμάτων, με αποτέλεσμα η Κέρκυρα να πνίγεται στα σκουπίδια όσο και το να αναζητείται επίλυση του προβλήματος εκτός Κέρκυρας.

Αναμένουμε από τον κ. Περιφερειάρχη να ασχοληθεί σε πρώτη προτεραιότητα με τα του οίκου του, και σε ό,τι αφορά τα της Αστυνομίας και των συναδέλφων μας, να αποδείξει εμπράκτως ότι έχει συμβάλει στην ενίσχυση των αστυνομικών δομών στην Περιφέρειά του καθώς και ότι έχει ψηλά στις προτεραιότητές του την επίλυση των παθογενειών της αστυνομίας και των προβλημάτων του αστυνομικού προσωπικού, ώστε να είναι πειστικός και αντικειμενικός όταν ενδεχομένως πρέπει να ζητά εξηγήσεις και τυχόν απόδοση ευθυνών για παραλείψεις τρίτων.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

O Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *