ΠΟΑΣΥ – EUROCOP, αυτοψία στα hot spot, πριν από τις Βρυξέλλες

Αθήνα, 06 Ιουλίου 2018
Αρ. Πρωτ.: 600/9/119-α

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μετά από πρόσκληση της Ομοσπονδίας μας, την προσεχή εβδομάδα και συγκεκριμένα στο διάστημα από 09 Ιουλίου 2018 έως 13 Ιουλίου 2018, η Πρόεδρος της EUROCOP κα Angels Bosch, συνοδευόμενη από το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της EUROCOP και Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής κ. Γεώργιο ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ, από δημοσιογράφο της ισπανικής εφημερίδας La Vanguardia καθώς και από εκπρόσωπο των αστυνομικών της Ισπανίας, θα πραγματοποιήσει περιοδεία στα κέντρα προσφύγων και μεταναστών που λειτουργούν στις νήσους Λέσβο και Χίο, ενισχύοντας τον αγώνα μας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που καθημερινά αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί μας.

Ειδικότερα, το κλιμάκιο της EUROCOP με τα στελέχη της Ομοσπονδίας και των τοπικών Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων, θα καταγράψουν τα προβλήματα προκειμένου στη συνέχεια να μεταβούν στις Βρυξέλλες ώστε να υποβάλλουν σχετικό υπόμνημα παρατηρήσεων και προτάσεων στα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα.

Στο πλαίσιο της περιοδείας, θα πραγματοποιηθούν και συσκέψεις φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και άλλων εκπροσώπων παραγωγικών φορέων.

Η Ομοσπονδία και με αυτήν την πρωτοβουλία καταδεικνύει εμπράκτως την αναγκαιότητα ανάδειξης των προβλημάτων των Ελλήνων Αστυνομικών σε ευρωπαϊκό επίπεδο, δεδομένου ότι πρόκειται για ένα υπερεθνικό ζήτημα το οποίο ξεφεύγει των εθνικών ελληνικών συνόρων και χρήζει ουσιαστικής αντιμετώπισης συνολικά και όχι αποσπασματικά, από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

O Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *