Καλή σχολική χρονιά!

Αθήνα, 11 Σεπτεμβρίου 2018

                                                                                       Αρ. Πρωτ.: 200/4/275

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 

Μια νέα σχολική χρονιά, αρχίζει σήμερα για εκατοντάδες χιλιάδες μικρούς και μεγάλους μαθητές και μαθήτριες, για τις οικογένειές τους, αλλά και για την εκπαιδευτική κοινότητα της Χώρας μας.

Μετά από οκτώ χρόνια Μνημονίων, άγριων περικοπών,  υποτίμησης της εκπαίδευσης και υποβάθμισης της ανθρώπινης ζωής, η Πολιτεία οφείλει να γυρίσει σελίδα. Να δώσει σε όλο το φάσμα της εκπαίδευσης τα εχέγγυα και τα μέσα που απαιτούνται για να κερδηθεί το χαμένο έδαφος. Τα ελληνόπουλα δικαιούνται ένα καλύτερο μέλλον.

Αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, η αστυνομική οικογένεια που εκπροσωπούμε, γνωρίζει πολύ καλά τις δυσκολίες της ζωής και δίνει το δικό της αγώνα, για να μη στερηθούν τα δικά της, τα δικά μας παιδιά, το δικαίωμα στη μόρφωση και στην κοινωνική καταξίωση. Γιατί στις μέρες μας, η προκοπή και ο ενάρετος βίος δεν είναι έννοιες αφηρημένες, αλλά καθαρά οριοθετημένες και ταυτισμένες με αρχές και αξίες που ως λαός και ως αστυνομία, ειδικότερα, έχουμε δώσει όρκο να υπηρετούμε.

Με αφορμή και τη σημερινή ημέρα, καλούμε τη νέα Πολιτική και Φυσική Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, να συμβάλλουν στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η αστυνομική οικογένεια, έχοντας ως γνώμονα των αποφάσεών τους τη διαχρονικής αξίας προτροπή του μεγάλου Έλληνα διαφωτιστή, Αδαμάντιου Κοραή:

 

«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία,

 είναι οικοδομή πάνω στην άμμο»!

 

Καλή σχολική χρονιά!

 Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

O Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *