Υπόμνημα Ε.Α.Υ. Καστοριάς προς τον κ. Διευθυντή της Δ.Α. Καστοριάς 12/02/2019

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΓΡΑΜΜΟΥ 25, 52100, ΚΑΣΤΟΡΙΑ

ΤΗΛ:2467081240, FAX:2467021545

EMAIL: [email protected]

www.eaykas.gr

Καστοριά,12 Φεβρουαρίου 2019

                                                                                              Αριθμ Πρωτ: 10/2019

 

ΠΡΟΣ

Διευθυντή Δ.Α Καστοριάς

κ.  Θωμά Νέστορα

Αστυνομικό Διευθυντή

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ

α) ΓΕ.Π.Α.Δ Δυτικής  Μακεδονίας.

β) Πανελληνιά Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων.

γ)  Τα μέλη μας.

 

Αξιότιμε κ Διευθυντά,

 

Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι αρκετά από επανειλημμένως διατυπωθέντα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Υπηρεσίες  και το Αστυνομικό Προσωπικό της Διεύθυνσης μας  δυστυχώς παραμένουν ακόμα ανεπίλυτα με αποτέλεσμα η δυσφορία των συναδέλφων  να κορυφώνεται.

 

Ειδικότερα σας αναφέρουμε ότι:

 

1.- Η καθαριότητα των οχημάτων εξακολουθεί να πραγματοποιείται μόνο με τις φιλότιμες προσπάθειες των συναδέλφων με ότι αυτό συνεπάγεται. Επίσης σε ότι αφορά τα οχήματα θα πρέπει να γνωρίζεται ότι το τελευταίο διάστημα εντάθηκαν οι διαμαρτυρίες των μελλών μας για την λειτουργική τους  κατάσταση  καθόσον παρουσιάζονται διαρκώς βλάβες μετά την συντήρηση η την επισκευή τους  .

 

2.- Μέχρι στιγμής  δεν έχει ενημερωθεί το σωματείο μας για το τι μέλη γενέσθαι με το όχημα τύπου 4Χ4 που προτίθεται να μας παραχωρήσει – παραδώσει το Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς (Κέντρο Φυσικής Ιατρικής Αποκατάστασης). Τέτοιου είδους διαδικασίες φρονούμε  πως θα έπρεπε να διεκπεραιώνονται όσο το δυνατόν συντομότερα και όχι να μένουν στα χρονοντούλαπα των Υπηρεσιών την ώρα που η ανάγκη για υπηρεσιακά οχήματα τη δεδομένη χρονική στιγμή τυγχάνει επιτακτική. Επιπροσθέτως μεγάλη έκπληξη προκάλεσε και το γεγονός της «μετάθεσης» με απόφαση του κ. Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ ενός οχήματος του Τ.Τ Καστοριάς στη Θεσσαλονίκη το οποίο αποκτήθηκε μέσω ΕΣΠΑ από τις φιλότιμες και επίπονες προσπάθειες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας όπως επίσης και το γεγονός της «απόσπασης» ενός οχήματος του Τ.Δ.Ν Καστοριάς στη Κέρκυρα.

Είναι κρίμα για μία Υπηρεσία η οποία τιμήθηκε για τη δράση της από το Α.Ε.Α  αντί να αναβαθμιστεί και να εκσυγχρονιστεί να «τιμωρείται» και να αποδυναμώνεται κατ αυτόν τον τρόπο.

 

3.- Σε ότι αφορά τη μετεγγραφή της δωρεάς του οικοπέδου για την ανέγερσή του νέου αστυνομικού μεγάρου η οποία πραγματοποιήθηκε μετά κόπων και βασάνων την 27-12-2018  ύστερα από το 30/05/2018 αίτημα του Α.Ε.Α σας κάνουμε γνωστό, λαμβάνοντας υπ όψιν και τα γεγονότα του παρελθόντος  στο συγκεκριμένο ζήτημα, ότι ο χρόνος κυλάει εις βάρος μας. Για το λόγο αυτό και συνυπολογίζοντας το γεγονός ότι ο κ. Αρχηγός έχει ιδιαίτερες ευαισθησίες στο κτηριολογικό των Υπηρεσιών, σας παρακαλούμε να δώσετε ιδιαίτερη έμφαση ως υπηρεσιακός παράγοντας στο ζήτημα αυτό προκειμένου να υπάρξει σύντομα και όσο ακόμα υπάρχουν τα ταμειακά διαθέσιμα, θετική έκβαση. Εμείς ως θεσμικοί παράγοντες έχουμε λάβει τις σχετικές διαβεβαιώσεις οι οποίες προφανώς δεν αρκούν.

.

4.- Αρκετές Υπηρεσίες της Δ.Α Καστοριάς αντιμετωπίζουν προβλήματα υλικοτεχνικού εξοπλισμού, είτε αφορά Η/Υ είτε FAX είτε εκτυπωτές. Την 03/08/2018 η Διεύθυνση μας αιτήθηκε  την προμήθεια δύο φωτοαντιγραφικών μηχανημάτων για την κάλυψη αναγκών δύο Υπηρεσιών. Το σωματεία μας προτείνει να γίνει μία γενικότερη και ολοκληρωμένη  καταγραφή σε όλες τις Υπηρεσίες της Δ.Α Καστοριάς προκειμένου να διαπιστωθούν οι ελλείψεις και να υποβληθεί αρμοδίως υπόμνημα για το ποίες συσκευές χρειάζονται αναβάθμιση και ποιες αντικατάσταση.

 

5.- Οι συνάδελφοί μας εξακολουθούν να εκτελούν Υπηρεσία με υπηρεσιακά αλεξίσφαιρα  που έχουν ημερομηνία κατασκευής την 01/04/2004 χωρίς να γνωρίζει κανείς εάν εξακολουθούν να πληρούν τις αντιβαλλιστικές τους ιδιότητες. Η ένωσή μας στο ζήτημα αυτό σας έχει καταθέσει τις προτάσεις της ενοποιών σας ζητώντας ταυτόχρονα να ενημερωθεί ιεραρχικά και το Α.Ε.Α προκειμένου να δοθεί μόνιμη λύση.

 

6.- Η πρόθεσή και η άμεση ανταπόκριση σας στην ενίσχυση της  Υπηρεσίας  καυσίμων της Δ.Α Καστοριάς πραγματικά μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Πλην όμως σας κάνουμε γνωστό πώς η ανωτέρω Υπηρεσία εξακολουθεί να λειτουργεί μόνο μέχρι τις μεσημβρινές ώρες πράγμα που εξακολουθεί να δυσχεραίνει, όπως σας είχαμε αναφέρει , την Υπηρεσία των συναδέλφων που Υπηρετούν στις μονάδες ναρκωτικών και διασυνοριακού ελέγχου.

 

7.- Η θεσμοθέτηση της εβδομαδιαίας υπηρεσίας με το Π.Δ 173/2013 ικανοποίησε φαινομενικά ένα πάγιο συνδικαλιστικό αίτημα. Δεν έχει όμως κανένα απόλυτος νόημα αν δεν εφαρμόζεται. Η εβδομαδιαία Υπηρεσία εκδίδεται από τις Υπηρεσίας της Δ.Α Καστοριάς όμως κάποιος «αστάθμητος και Υπηρεσιακός» παράγοντας διαρκώς την μεταβάλει. Η ΓΕ..Π.Α.Δ  Δυτικής Μακεδονίας ως προϊστάμενη Υπηρεσίας της Δ.Α Καστοριάς οφείλει να ενημερώνει έγκαιρα τις ενισχυτικές δυνάμεις σε αθλητικούς χώρους, προγραμματισμένες εκδηλώσεις, θρησκευτικές τελετές καθώς και κάθε εκδήλωση που είναι γνωστή από πριν έτσι ώστε να μην επηρεάζεται η εβδομαδιαία Υπηρεσία και να μπορεί να εφαρμοστεί χωρίς μεταβολές για τα συνήθη και γνωστά γεγονότα. Το ίδιο θα ήταν ιδανικό να πράξει και η Δ.Α Καστοριάς προς τις υπόλοιπες Υπηρεσίες έτσι ώστε να μπορούν να ανακοινώνουν τις Υπηρεσίες χωρίς διαρκώς να τις μεταβάλουν.                                                                                                                                                                                                                                                            

8.- Με πρόσφατη διαταγή του Α.Ε.Α η Δ.Α Καστοριάς θα ενισχυθεί με τέσσερεις (4) Αστυφύλακες και ένας (1) βαθμοφόρο μέσω των τακτικών μεταθέσεων έτους 2019.

Σας κάνουμε γνωστό ότι για την επίτευξη του αποτελέσματος αυτού συνέβαλε αποτελεσματικά και το Σωματείο μας μέσω της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων δια του προέδρου της κ. Γερακαράκο Γρηγόρη, μέσω του οποίου εκθέσαμε τεκμηριωμένα στο Α.Ε.Α τα πραγματικά γεγονότα και την επιτακτική ανάγκη για ενίσχυση της Δ.Α Καστοριάς με έμψυχο δυναμικό. Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι εν λόγω συνάδελφοι θα καλύψουν θέσεις σε Υπηρεσίες που έχουν πραγματικά ανάγκη, κατά παρέκκλιση των κενών οργανικών θέσεων ανά Υπηρεσία και λαμβάνοντάς υπόψη τις μετακινήσεις που θα προκύψουν  τόσο εντός όσο και εκτός Διεύθυνσης καθώς και τις τυχόν αποστρατείες.

 

Κύριε Διευθυντά,

 

Η υγιεινή και η καθαριότητα των Αστυνομικών στον χώρο εργασίας αποτελεί ένα χρόνιο πρόβλημα κάθε χρόνο τέτοιο καιρό. Λόγο της επικαιρότητας σας μεταφέρουμε την έντονη ανησυχία των συναδέλφων μας για την κατάσταση που επικρατεί τόσο στην Κεντρική όσο και στις Περιφερειακές Υπηρεσίας της Δ.Α Καστοριάς, μετά τη λήξη των συμβάσεων παροχής Υπηρεσιών καθαριότητας από ιδιωτικά  συνεργεία καθαρισμού. Παρ΄όλες τις πρόσφατες  φιλότιμες προσπάθειες του Α.Ε.Α για απευθείας ανάθεση της καθαριότητας σε συνεργεία καθαρισμού έως ότου προσληφθούν οι 18μηνες συμβάσεις σας γνωρίζουμε ότι τα σκουπίδια εξακολουθούν να  συσσωρεύονται στις Υπηρεσίες με κίνδυνο να   αποτελέσουν εστία μόλυνσης τόσο στου εργαζόμενους όσο και στους πολίτες και οι συνάδελφοι αναγκάζονται να καθαρίζουν με ιδία μέσα. Για το λόγω αυτό σας παρακαλούμε να διασφαλίσετε τις συνθήκες υγιεινής σε όλες τις αστυνομικές Υπηρεσίας της Δ.Α Καστοριάς χωρίς βεβαίως να καλούνται οι συνάδελφοι μας να εκτελούν χρέη καθαριστριών.

 

Είμαστε βέβαιοι ότι γνωρίζετε πολύ καλά όλα τα παραπάνω θιγόμενα τα οποία ελπίζουμε να διαχειριστείτε  ορθά καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε επιλυθούν και να βελτιώσουν την καθημερινότητα του προσωπικού.

 

 

 

                                                                            Με τιμή

 

                                                             Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

 

                               -Ο-                                                                                                             -Ο-

                         Πρόεδρος                                                                                    Γενικός Γραμματέας                   

                ΣΠΥΡΙΔΗΣ Ιωάννης                                                                           ΤΟΤΟΝΙΔΗΣ Μηνάς

                  

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *