Ανακοίωση Ε.Α.Υ. Καστοριάς 07/05/2019

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΓΡΑΜΜΟΥ 25, 52100, ΚΑΣΤΟΡΙΑ

ΤΗΛ:2467081240, FAX:2467021545

EMAIL: [email protected]

www.eaykas.gr

Καστοριά 07 Μαΐου 2019

                                                                                        Αριθμ Πρωτ: 30/2019

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

                 ΠΡΟΣ:

ΓΕ.Π.Α.Δ Δυτικής Μακεδονίας

Ταξίαρχο κ. Δημήτριο ΣΙΟΡΕΝΤΑ

      ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ:

1.-Διευθυντή Δ.Α Καστοριάς

    Αστυνομικό Διευθυντή

     κ. Θωμά ΝΕΣΤΟΡΑ

2.- Α.Ε.Α μέσω Π.Ο.Α.Σ.Υ

Κύριε Γενικέ

    Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνάντησης των πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών  σωματείων (Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης) με την Φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη διήμερη επίσκεψη της Πολιτικής και Φυσικής ηγεσίας στην περιφέρειά μας, προαναγγέλθηκε δια στόματος του κ. Αρχηγού η αποτίμηση και η αξιολόγηση της εφαρμογής του σχεδίου «Π.Ε.Ρ.Σ.Ε.Α.Σ» η οποία όπως πληροφορηθήκαμε έχει ήδη ξεκινήσει και θα κορυφωθεί με τη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο Α.Ε.Α το προσεχές διάστημα.

     Το υφιστάμενο σχέδιο το οποίο εφαρμόζεται εδώ και έξι μήνες αφενός μεν συνέβαλε στη βελτίωση της αστυνόμευσης και στην εδραίωση του αισθήματος ασφαλείας στην περιοχή μας, αφετέρου δε προκάλεσε σύγχυση στο Αστυνομικό προσωπικό, με αποτέλεσμα οι ημερήσιες αναπαύσεις να συσσωρεύονται, οι υπηρεσίες της Δ.Α Καστοριάς να δυσλειτουργούν  και η καθημερινή εκτέλεση της υπηρεσίας να αποτελεί γρίφο για τους συναδέλφους λόγω των συνεχών μετακινήσεων.

    Μέσα από τη διαδικασία της αποτίμησης και της αξιολογικής εκτίμησης του σχεδίου που διέταξε το Α.Ε.Α, υπάρχει δυνατότητα όλα τα ανωτέρω προβλήματα να ξεπεραστούν, έτσι ώστε να καταστεί ο «Π.Ε.Ρ.Σ.Ε.Α.Σ»  ένα βιώσιμο σχέδιο αστυνόμευσης χωρίς να καταστρατηγεί τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων και δίχως να δυσχεραίνει την εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών της Δ.Α Καστοριάς. 

Κύριε Γενικέ

    Στη Καστοριά εκτός από της εποχούμενες περιπολίες  του σχεδίου «Π.Ε.Ρ.Σ.Ε.Α.Σ» και τις τακτικές εποχούμενες περιπολίες ΟΛΩΝ των υπηρεσιών της Δ.Α Καστοριάς, συμβάλουν στην αστυνόμευση της περιοχής και ομάδες όπως Ο.Π.Δ.Ε , Ο.Π.Κ.Ε, Ο.Ε.Π.Τ.Α, Κ.Α.Μ, ΔΙ.ΑΣ καθώς και Αστυνομικοί με ποδήλατα, ενώ παράλληλα διενεργούνται σταθερά συνεργεία ελέγχου μαζί με το όχημα του εποπτεύοντα ανά οκτάωρο Αξιωματικού.

     Από τη σύνθεση των παραπάνω και λαμβάνοντας υπόψη τον λειτουργικό στόλο των οχημάτων (όχι τον υπάρχοντα) που έχει στη διάθεσή της η Δ.Α Καστοριάς, τους δείκτες εγκληματικότητας, τον πληθυσμό και την γεωγραφική έκταση της περιοχής μας σε συνάρτηση με τη δυνατότητα του έμψυχου δυναμικού προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα ότι κρίνεται απαραίτητη μία γενναία παρέμβαση που μαζί με μία ορθολογικότερη διαχείριση να καταστήσει το ανανεωμένο πλέον σχέδιο  «Π.Ε.Ρ.Σ.Ε.Α.Σ»  πλήρως λειτουργικό.

    Ως ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Καστοριάς σας παρακαλούμε να λάβετε σοβαρά υπόψη σας όλα τα ανωτέρω που σας παραθέσαμε προκειμένου να αποφευχθούν σφάλματα του παρελθόντος, να τα αναδείξετε στη Φυσική Ηγεσία η οποία ελπίζουμε να  τα συμπεριλάβει στην αναβάθμιση του προγράμματος  εμφανούς αστυνόμευσης της περιοχής μας.

Για το διοικητικό συμβούλιο              

                                  Ο                                                                                                                     Ο

                      Πρόεδρος                                                                                               Γενικός Γραμματέας

             ΣΠΥΡΙΔΗΣ Ιωάννης                                                                                      ΤΟΤΟΝΙΔΗΣ Μηνάς

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *