Επιστολή Ε.Α.Υ. Καστοριάς προς τον κ. Αρχηγό ΕΛ.ΑΣ.

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΓΡΑΜΜΟΥ 25, 52100, ΚΑΣΤΟΡΙΑ

ΤΗΛ:2467081240, FAX:2467021545

EMAIL: [email protected]

www.eaykas.gr

Καστοριά, 26 Mαρτίου 2020

Αριθμ Πρωτ: 17/2020

ΠΡΟΣ: Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας   (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ)

                Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ Καραμαλάκη.

Κύριε Αρχηγέ,

    Διανύουμε ήδη την πρώτη εβδομάδα των αυστηρών περιοριστικών μέτρων που καλώς έθεσε η κυβέρνηση λόγω της πανδημίας του Κορωνοϊού  όμως παρατηρούμε με έντονη ανησυχία πως όλο ένας και περισσότεροι συμπολίτες μας καθημερινά  μεταφέρονται στο Γ.Ν.Ν Καστοριάς  με συμπτώματα Κορωνοϊού.

    Η περιοχή μας συνεχίζει να πλήττεται  ενώ όπως πολύ καλά γνωρίζετε έχουν τεθεί σε 14ήμερη καραντίνα συνάδελφοι που υπηρετούν σε Υπηρεσίες της Δ.Α Καστοριάς είτε για λόγους ασφαλείας είτε επειδή παρουσίασαν συμπτώματα, ενώ παράλληλα έχουν ληφθεί και δείγματα, αποτελέσματα των οποίων δεν έχουν ακόμα εκδοθεί. 

    Η αδιάλειπτη παρουσία των Αστυνομικών στο χώρο εργασίας τους με την επικρατούσα συγκυρία είναι πολύ πιθανόν να θέσει σε κίνδυνο τόσο τους ίδιους ή ακόμα και κάποιο μέλος της οικογένειάς τους ιδιαιτέρως δε αν ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου.  

     Πολύ πρόσφατα μάλιστα απεβίωσε νεότατη σύζυγος συναδέλφου 41 ετών  η οποία επιβεβαιωμένα προσβλήθηκε από τον νέο Κορωνοϊό  COVID-19 και δυστυχώς η εξάπλωση της πανδημίας στην πόλη μας επιταχύνεται  δίχως  κανείς να μπορεί να προβλέψει τη συνέχεια.

Κύριε αρχηγέ ,

     Επειδή το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας πρέπει να παραμείνει ζωντανό  ,όρθιο με αξιόμαχους  και υγιείς Αστυνομικούς η Ένωση Αστυνομικών  Υπαλλήλων Καστοριάς σας προτείνει  με μέριμνα του  Α.Ε.Α και με ευθύνη του Αστυνομικού Διευθυντή της Δ.Α Καστοριάς .

-να καταρτιστεί ένα πλάνο βάση του οποίου θα απουσιάζει υποχρεωτικά από τα καθήκοντά του κάθε 15 συναπτές  ημέρες το 30% της δύναμης από κάθε Υπηρεσία ή ομάδα (Ο.Π.Κ.Ε. , ΔΙ.ΑΣ κλπ) της Δ.Α Καστοριάς.

– να συμπεριληφθούν στο πλάνο όσοι συνάδελφοι τελούν υπό άδεια ειδικού σκοπού εξαιρουμένων αυτών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

– οι σύζυγοι συνάδελφοι να απουσιάζουν εναλλάξ μεταξύ τους κάθε 15 ημέρες από τα καθήκοντά τους.

– να συγχωνευτούν Υπηρεσίες  όπου κρίνεται αναγκαίο  για το σκοπό αυτό.

      Με τον τρόπο αυτό θα αποφύγουμε κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό τόσο την εξάπλωση του Κορωνοϊού όσο και τα τυχόν εργασιακά προβλήματα που θα ανακύψουν σε περίπτωση που νοσήσουν μαζικά οι συνάδελφοι και θα έχουμε πάντοτε  ένα «καθαρό» και αξιόμαχο προσωπικό.

     Σας παρακαλούμε για την άμεση εξέταση όσων προαναφέραμε διότι χρέος όλων μας είναι να προστατεύσουμε όλους τους συναδέλφους  αλλά και όλους τους ευάλωτους συμπολίτες μας. Η διασφάλιση της Δημόσιας υγείας είναι καθήκον όλων μας.  

                                                                            Με τιμή

                                                             Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                               -Ο-                                                                                                         -Ο-

                         Πρόεδρος                                                                                Γενικός Γραμματέας                   

                ΣΠΥΡΙΔΗΣ Ιωάννης                                                                       ΤΟΤΟΝΙΔΗΣ Μηνάς

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *