Μεταφορά της ημερομηνίας των εκλογών.

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΓΡΑΜΜΟΥ 25, 52100, ΚΑΣΤΟΡΙΑ

ΤΗΛ:2467081240, FAX:2467021545

EMAIL: [email protected]

www.eaykas.gr

Καστοριά, 10 Ιουνίου 2021

Αριθμ Πρωτ: 27/2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι,

            Σας ενημερώνουμε ότι οι επικείμενες εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων, που προγραμματίστηκαν για την Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021, θα μετατεθούν σε νέα ημερομηνία που θα ορίσει η εφορευτική επιτροπή, η οποία εξελέγη στις 23.05.2021, με ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, ως μόνη αρμόδια για τη διενέργειά τους. Ακολούθως, θα κοινοποιηθεί και σχετική πρόσκληση.

            Δυστυχώς, κατόπιν γραπτής καταγγελίας συναδέλφου, και μάλιστα υποψηφίου στις επικείμενες εκλογές, προς τη Δ.Α., με περιεχόμενο που θα κοινοποιηθεί προς γνώση σας (και χωρίς να προηγηθεί οποιαδήποτε συνεννόηση με σκοπό την εξεύρεση κάποιας πρακτικής λύσης), η Δ.Α Καστοριάς, προφανώς για να προστατευθεί το Σώμα από ενδεχόμενα έκτροπα, που θα έπλητταν καίρια το κύρος του κατά το χρόνο διενέργειας των εκλογών (φανταστείτε συναδέλφους να οδηγήσουν συναδέλφους στο αυτόφωρο), εξέδωσε και μας κοινοποίησε έγγραφο,με το οποίο τίθεται προς γνώση μας η άποψη ότι «απαγορεύονται πάσης φύσεως εκλογές αιρετών εκπροσώπων και οργάνων της διοίκησης». Σημειώνεται πως με το έγγραφο της Δ.Α. δεν απαγορεύτηκαν οι εκλογές μας, αλλά τεθήκαμε ενώπιον του κινδύνου δημιουργίας άσκοπης και ντροπιαστικής έντασης σε βάρος των συναδέλφων που θα διενεργούσαν τις εκλογές, μιας και ενόψει των καταγγελιών, θα έπρεπε να επέμβει το αρμόδιο Α.Τ.

            Ως Διοικητικό Συμβούλιο, είμαστε υποχρεωμένοι να σεβαστούμε τις ανησυχίες της διοίκησης και, προκειμένου να διασφαλίσουμε την ομαλότητα της εκλογικής διαδικασίας και προπάντων την ενότητα μεταξύ των συναδέλφων, συμμεριζόμαστε την απόφαση της εφορευτικής επιτροπής για μετάθεση της ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών σε μεταγενέστερο χρόνο.

            Οφείλουμε, βέβαια, να σημειώσουμε ότι είναι πολύ λυπηρό συνάδελφοι που συμμετείχαν στην ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης για έναρξη της εκλογικής διαδικασίας στο συγκεκριμένο χρόνο και μάλιστα υπέβαλαν την υποψηφιότητά τους εν γνώσει των ορισμών της ΚΥΑ που τώρα επικαλούνται, να εμφανίζονται δυο μέρες πριν τις εκλογές και τινάζουν στον αέρα την ψηφοφορία, στρέφοντας συνάδελφο ενάντια σε συνάδελφο και διακινδυνεύοντας τη δημόσια διαπόμπευση του Σώματος, σε όφελος εκλογικής σκοπιμότητας. Για την ολοκληρωμένη αξιολόγηση της πράξης τους και της επιλογής του συγκεκριμένου χρόνου για την υποβολή της καταγγελίας, ας επισημανθεί και η παντελής έλλειψη σεβασμού προς τους συναδέλφους μας οι οποίοι ήδη προγραμμάτισαν τη μετακίνησή τους από άλλα μέρη προς στην Καστοριά, με σκοπό τη συμμετοχή τους στην εκλογική διαδικασία.

            Επειδή η διαδικασία των εκλογών υπήρξε και είναι καθόλα νόμιμη (για του λόγου το αληθές, υπενθυμίζουμε τις πρόσφατες εκλογές όμορου συνδικαλιστικού Σωματείου της περιοχής μας, που διεξήχθησαν χωρίς πρόβλημα, μιας και εκεί δεν υπήρχαν «καλοθελητές» να σπείρουν τη διχόνοια) και επειδή η νομιμότητα αυτή κρίνεται από τα αρμόδια δικαστήρια (στα οποία ο εν λόγω συνάδελφος δεν τόλμησε να προσφύγει, παρά επέλεξε να πιέσει τη διοίκηση της Δ.Α. με όπλο την επικείμενη δημόσια διαπόμπευση του Σώματος από ενδεχόμενη εκτροπή της διαδικασίας), το εν ενεργεία Διοικητικό Συμβούλιο προτίθεται να ασκήσει κάθε του δικαίωμα, προκειμένου να διαφυλάξει κάθε έννομο του συμφέρον. 

            Οι καταστάσεις που βιώνει το Σωματείο μας ενόψει των εκλογών είναι πρωτόγνωρες και δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να καταστήσει τους συναδέλφους μας όμηρους σε έναν ατέρμονο προεκλογικό κύκλο.

            Το διοικητικό Συμβούλιο συνεχίζει σύσσωμο τη θητεία του γιατί έχει να προσφέρει πολλά!!!

            Ας αναρωτηθούν οι ίδιοι για τα κίνητρά τους, καθώς για όλους εμάς είναι εμφανή. Οι υποκινητές αυτής της απαράδεκτης και προσχηματικής ενέργειας ας ζήσουν για την ώρα με το καύχημα  «σταματήσαμε της εκλογές» και θα έρθει σύντομα η στιγμή που θα λάβουν την απάντηση στην κάλπη.

Η Ιστορία ούτε επαναλαμβάνεται  ούτε ξαναγράφεται. 

                                                               Με  τιμή

                                                Για το Διοικητικό Συμβούλιο

              -Ο-                                                                                                         -Ο-

       Πρόεδρος                                                                                    Γενικός Γραμματέας

 ΣΠΥΡΙΔΗΣ Ιωάννης                                                                            ΤΟΤΟΝΙΔΗΣ Μηνάς

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *